Mitt namn är Lillemor Tarby och jag bor i Västerås. Jag har två barn och barnbarn.och njuter av min pension tillsammans med dem, min lilla dvärgpudel Ellen och mina penslar.


Jag tog byggnadsingenjörsexamen och fick så småningom arbeta som arkitekt och ritade först vid ritbordet några år och sen kom datorn. Jag älskade det kreativa yrket och har aldrig kunnat tänka mig att arbeta med något annat, även om det tog hårt att arbeta i en då så mansdominerad värld.


Min fritid har varit fylld av olika aktiviteter, bland annat gymnastik, friidrott och konståkning. Konståkning har varit en stor del av mitt och min dotters liv. Jag tävlade och är stolt över att i min ungdom ha tillhört den svenska eliten. Jag var med och startade Västerås KonståkningsKlubb och startade även konståkning i Enköpings SportKlubb. Jag utbildade mig till tränare och även domare och var aktiv ända tills jag kunde stå på läktaren och njuta av min dotters vidare framsteg.

Numera får jag många sköna motionspromenader med min lilla yrhätta dvärgpudeln, Ellen.


I hela mitt liv har jag älskat att teckna och måla. Det blir med olja, akryl och blyerts.

Jag arbetar på papper, kartonger, tyger, korgar och naturligtvis på canvasdukar..

Vår mor målade mycket, så min tvillingsyster och jag fick tidigt lära oss använda oljefärger. Den konstnärliga ådran finns hos nästan alla i släkten.


Hur en målning kommer att se ut när den är klar bestämmer jag aldrig i förväg. De växer fram på duken från min fantasi och känsla. Att måla ger mig mycket härlig energi och mental avkoppling. Efter kursen i Vedic Art för Helena Brink, på sommaren 2018, har min stil berikats och blivit friare..


När du tittar på mina konstverk hoppas jag du upplever en energi och harmoni som ger dig en fortsatt skön dag.


Solen lyser alltid, även när det är mulet.

/LOR